Frantoio Muraglia

Antico Frantoio Muraglia ontstond vijf generaties geleden in Andria, de hoofdstad van Puglia – de bakermat van italiaanse olijfolie. Toen Savino Muraglia een majestueuze Coratina-olijfboom kocht, ging hij regelrecht in tegen iedereen die beweerde dat er geen toekomst zat in landbouw en olijven. Maar volhardend als hij was, begon hij met de productie van olijfolie en luidde zo het begin van een succesverhaal in. De producten van Muraglia worden in 40 landen verkocht in de meest prestigieuze winkels, zoals Harrods in Londen, La Fayette in Parijs en Dean and Deluca in New York

De ambitie van de familie is om de beste Italiaanse extra vergine olijfolie te maken. Enkel de olijfsoorten Coratina en Peranzana worden gebruikt. Van de pluk tot en met de botteling wordt steeds gewerkt met de hoogste kwaliteitseisen. Het resultaat is een olie met een bijzonder lage aciditeit en een consistentie, kleur, smaak en aroma van de bovenste plank. 

Met de ambitie om de beste Italiaanse olijfolie te maken, wordt elke detail onder de loep genomen. Daarom zocht Savino Muraglia naar flessen die de kwaliteit van de olie optimaal bewaart. Hij was geboeid door de eigenschappen van Terra Cotta. Het poreuze aardewerk laat de olie beter ademen waardoor de oxidatie tot het absolute minimum herleid wordt. Elke fles wordt met de hand vervaardigd en gedecoreerd. Het karaktervolle design maakt van elke fles een collectorsitem.